Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам рецепта за бързо и апетитно ястие, подходящо за хладните дни, в които все още се намира домашно червено винце”, пише ни Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
1 кг месо - в случая е свинско, но може и друго, 10 листа от кисела зелка + още малко зеле за подложка на сармите, 1 купичка нарязани чушки
За овкусяване на месото: олио, червен пипер, черен пипер, чубрица, зелена подправка по желание и вкус,
олио за намазняване на дъното на тенджерата и за поръсване на суровите сарми, 300 мл вода
ПРИГОТВЯНЕ
1. Нарязваме месото на 10 порции по 100 г. Потапяме всяко парче в олиото, което е предварително разбъркано с подправките.
2. Поставяме всяко парче месо върху зелев лист и върху него слагаме парчета чушки. Завиваме на сарма.
3. Намазваме дъното на тенджера под налягане с олио. Нареждаме завитите сарми плътно една до друга и леко ги притискаме.
4. Поръсваме с малко мазнина. Наливаме водата. Слагаме ястието на котлона и готвим в продължение на 30 минути след зашумяване на вентила.