
Обозначаването на калориите върху етикетите в менютата и продуктите води до леко намаляване на консумацията им, показват данните от проучване, цитирано от електронното издание "Юрикалърт", съобщава БТА.
Заключението е на експерти от "Кокрейн" - световна мрежа от независими изследователи, професионалисти, пациенти, хора, работещи в сферата на здравните грижи. Данните сочат, че поставянето на етикети с броя на калориите върху храните кара хората да избират малко по-малко калории.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.