
За празника няма ограничение в яденето на яйца - до 3 на ден е ок, казва известната кулинарка
Не вярвам в диети, най-важно е да си хапнем добре, каза по Нова телевизия шеф Силвена Роу, която живее в Дубай.
За Великден тя е приготвила козунак с 30 г масло и 30 г захар, 2 яйца - това отличава печивата й от тези по българска рецепта, които са с по 200-200 г олио.
"Направила съм козунаци за българската общност в Дубай - много вкусни, пухкави, строхтно ухаещи. В нормалните има много олио. Но семенното олио остава поне 2 г. в човешкия организъм, затова ползвам зехтин.
Тъй като на Великден и Коледа ядем повече, нека приготвим по-здравословна храна. За празника днес трябва да има агне на всяка цена за трапезата - с лапад и див чесън.
Няма опасност от яденето на яйца - полезни са, на диетичния холестерол не влияят, няма мярка за консумацията им - до 3 яйца на ден е супер. Важно е да се от чисто производство", съветва шеф Роу.