
Българинът все по-често избягва захар, бяло брашно и сол, расте търсенето на безглутенови и вегетариански ястия, казва Андрей Стоилов, председател на Българската асоциация на професионалните готвачи, която оглавява от 2016 г. Професионалният му опит е над 20 г. Бил е капитан и треньор на националния отбор за кулинарни състезания, носител на над 15 титли. Ръководи една от най-големите кухни за организирани мероприятия в България, от която често заедно с екипа си се грижи за повече от 2000 гости на ден - главен готвач е в хотел “Маринела” в София. Преди да поеме през 2013 г. тази отговорност, работи на същата позиция в столичния хотели “Метрополитън”. В 5-звездния “Хилтън” се изявява 7 години, четири и половина от които е заместник главен готвач. Работил е и в “Амбасадор” и “Баварска къща”. Организатор и председател в Национална кулинарна купа на България и Bocuse d’Or - България. Шеф Стоилов е един от 20-имата представени в книгата “Българските готвачи”, която получи кулинарен оскар за 2018 г. на престижните Gourmand Awards.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.